Κινέζοι Κόβουν Βουνοκορφή για Κατασκευή Αεροδρομίου! Τι μας Θυμίζει από το Αρχαίο Παρελθόν; (Βίντεο)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Οι Κινέζοι εργάτες δεν «πιάνονται» με τίποτα και σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα είναι σε θέση να μεταφέρουν ακόμα και ολόκληρα βουνά, για να πετύχουν τον οποιονδήποτε στόχο τους.Αυτό, αν και ακούγεται υπερβολικό, μπορεί κάποτε να γίνει πραγματικότητα, αφού ήδη καταφέρνουν να κόψουν την κορυφή ενός βουνού και να την ισοπεδώσουν προκειμένου να χτίσουν ένα νέο αεροδρόμιο.Σύμφωνα με την dailymail.co.uk οι εργαζόμενοι στο Chongqing έχουν ισοπεδώσει την κορυφή ενός βουνού 1.800 μέτρων (5.900 πόδια) πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, προκειμένου να κατασκευάσουν το αεροδρόμιο Wushan, οικονομικού ύψους 1.64 δισεκατομμυρίων γιουάν (191.4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας).Το αεροδρόμιο Wushan βρίσκεται στην κορυφή της οροσειράς Taohua 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Wushan στο ανατολικό Τσανγκκίνγκ, δήμο της Κίνας.Ο νέος αερολιμένας σχεδιάζεται να διαθέτει έναν αεροδιάδρομο μήκους 2.600 μέτρων και πλάτους 45 μέτρων, ενώ θα έχει επίσης μια ποδιά όπου θα μπορούσε να φιλοξενήσει πέντε αεροπλάνα στην σειρά.


Αν οι Κινέζοι, σήμερα, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτουν χρειάζονται 6-7 χρόνια για την διαμόρφωση του εδάφους, τότε, πόσα χρειάστηκαν εκείνη την εποχή; Είχαν ανάλογα μηχανήματα; Είχαν αεροπλάνα που έπρεπε να προσγειώνονται και να απογειώνονται;Και το ακόμα πιο παράδοξο είναι πως εντοπίστηκαν στον πλανήτη Άρη, παρόμοιες πεπλατυσμένες κορυφές. Επειδή απαντήσεις δεν υπάρχουν, ή μπορεί να ποικίλουν, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όπως και να έχει, δείτε το βίντεο με την κατασκευή του αεροδρομίου Wushan στην κορυφή του βουνού Taohua.Τα πλάνα που τραβήχτηκαν τον Μάιο δείχνουν αποφασισμένους εργάτες να χτίζουν το αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα λειτουργούν γερανοί με σκοπό την ανέγερση του τερματικού, το οποίο καταλαμβάνει χώρο 3.500 τετραγωνικά μέτρα (37.673 τετραγωνικά πόδια).
diadrastika