Ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων - Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου για την κινητοποίηση στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Αναλυτική η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ένωση Γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα γονέων – μαθητών – εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού. Μετά από ομόφωνη απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου, Συλλόγου γονέων και εκπροσώπων μαθητών, στο σχολείο αύριο Παρασκευή 23/10 12:30μμ θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει κινητοποίηση στους δρόμους της Αλικαρνασσού με κατεύθυνση τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, όπου έχει ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Η κατάσταση στο σχολείο έχει ξεπεράσει τις αντοχές όλων. Ένα σχολείο που βάσει προδιαγραφών ήταν για 200 μαθητές, σήμερα ξεπερνάει τους 530 εγγεγραμμένους! Σε αυτές τις συνθήκες καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να κάνουν μάθημα και να τηρήσουν υγειονομικά πρωτόκολλα. Η υποκρισία περισσεύει!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται το τεράστιο κτιριακό πρόβλημα σε όλο το Δήμο που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις σε μία περιοχή σαν την Αλικαρνασσό που είναι αναπτυσσόμενη και συνεχώς η κατάσταση θα χειροτερεύει. Και πέρυσι γονείς και κάτοικοι είχαν μαζέψει 900 υπογραφές για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ποτέ η Δημοτική Αρχή δεν το έφερε για συζήτηση αδιαφορώντας για τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής.

Σήμερα, που βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας, είναι επιτακτική η ανάγκη αποσυμφόρησης του σχολείου, άμεσης λήψης μέτρων προστασίας.

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί απαιτούν :

• Άμεση δημιουργία ενός σύγχρονου Γυμνασίου που θα καλύψει τις διευρυνόμενες ανάγκες της Αλικαρνασσού.

• Ολιγομελή 15αρια τμήματα.

• Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

• Άμεση διενέργεια γρήγορων τεστ από κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

• Απολύμανση κάθε σχολείου με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές κάθε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, με αναλογία μία καθαρίστρια ανά 200 παιδιά, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.