Κυψέλη: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε», λέει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση με σφυρί

Για την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε από τον 19χρονο αδερφό του συμμαθητή του μίλησε ο 17χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε -όπως και ο διευθυντής του σχολείου στην Κυψέλη- από τον συλληφθέντα.

Σε δηλώσεις του, ο 17χρονος, ο οποίος έχει πάρει εξιτήριο, αναφέρει: «Άρχισα να τρέχω στις σκάλες προς το γραφείο του διευθυντή και με ακολουθούσε κρατώντας το σφυρί. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 29.03.2024 10:53Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένταση έξω από το δικαστήριο - Αποδοκιμασίες κατά την άφιξη του Μίχου

Ακόμη, είπε στον ΣΚΑΪ πως δεν γνώριζε τον θύτη αλλά μόνο τον αδελφό του με τον οποίο είναι συμμαθητές. Ο 17χρονος μάλιστα ανέφερε ότι από τα χτυπήματα δεν λιποθύμησε, οπότε και θυμάται όλο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε. Τόνισε επίσης πως είναι ακόμα ταραγμένος από την επίθεση.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 19χρονο

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον 19χρονο. Συγκεκριμένα, είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, της παράνομης βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται πως είχε δόλο ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Τo χρονικό της επίθεσης - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

O 19χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, κρατώντας σφυρί και μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν μαθητή με καταγωγή από τη Νιγηρία και στον διευθυντή του σχολείου, τους οποίους τραυμάτισε.

«Είδαμε το παιδί να χτυπάει τον Νιγηριανό και το παιδί προσπάθησε να του ρίξει μπουνιά για να αμυνθεί και μετά είδαμε να χτυπάει το παιδί με σφυρί στο κεφάλι και έχασε το παιδί τις αισθήσεις του και είχε παντού αίματα. Τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν όσο ο μαθητής του σχολείου βρισκόταν αναίσθητος στο πάτωμα από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Ο διευθυντής έτρεξε να πιάσει τον 19χρονο με το σφυρί και ήταν το επόμενο θύμα του» αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο MEGA.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ισχυροί σεισμοί με διαφορά 1 λεπτού στο Ιόνιο: Τα πρώτα στοιχεία - Αισθητοί και στην Αττική

9d24b466-8ad8-4ae7-85d7-7de08be9c554.jpg

Καραμανλής για Τέμπη: Φέρτε μου ένα χαρτί που να λέει ότι θα γινόταν δυστύχημα - Είμαι στη διάθεση των Αρχών

d4b47a17-a1f9-442e-bef7-85d38dc6d4e5.jpg

Δημήτρης Κόκοτας: Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική - «Μούδιαζε το χέρι του και είχε τάση για εμετό»

cb7e2554-492d-4b5a-afcc-d2e5cf265348.jpg

Διεστραμμένες φόνισσες των στρατοπέδων συγκέντρωσης: Η Νυφίτσα και η Μισητή Ελίζαμπεθ

a81c8c2f-414b-4325-9c22-30eab61ece25.jpg