Τον ήρωα της διάσημης κινηματογραφικής ταινίας του 1948 «Κλέφτης ποδηλάτων» σε σκηνοθεσία του Βιτόριο ντε Σίκα, φαίνεται ότι ήθελε να μιμηθεί ένας 36χρονος Έλληνας ο οποίος ξάφριζε ολόκληρα ποδήλατα ή εξαρτήματά τους στην Κατερίνη, άγνωστο με ποιον σκοπό.

Μετά την καταγγελία ενός 24χρονου ότι κάποιος είχε «γδύσει» το ποδήλατό του κλέβοντας διάφορα εξαρτήματα, ξεκίνησε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας έρευνα η οποία οδήγησε στα ίχνη του 36χρονου. Στο σπίτι του βρέθηκαν όχι μόνο τα κλεμμένα εξαρτήματα, αλλά και τρία ολόκληρα ποδήλατα των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν!

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί από πού είχε κλέψει τα ποδήλατα ο δράστης και αν σκόπευε να τα πουλήσει αυτούσια ή να «ξηλώσει» κάποια μέρη τους για να τα διαθέσει ως ανταλλακτικά. Ο 36χρονος συνελήφθη και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης του άσκησε δίωξη για κλοπή τροχοφόρου. Στη συνέχεια, δικάστηκε από το Αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή.