“Η πραγματικότητα απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία”.

H ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ:

Με το ξέσπασμα της πανδημίας και την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι φόβοι και οι ανησυχίες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για σχολεία-υγειονομικές βόμβες εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή με μαζικές κινητοποιήσεις και αιτήματα για την προστασία της υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους. Δυστυχώς αυτοί οι φόβοι έγιναν πραγματικότητα μετρώντας σήμερα ήδη σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες σχολικές μονάδες και τμήματα να είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων. Ήδη στα Χανιά υπάρχουν σχολικές μονάδες με επιβεβαιωμένα κρούσματα και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Το προσωπικό καθαριότητας που προσλήφθηκε εν μέσω πανδημίας αριθμεί 106 σχολικές καθαρίστριες για 156 σχολικές μονάδες στα όρια του Δήμου Χανίων. Αυτό αντιστοιχεί σε λιγότερο από 1 καθαρίστρια ανά σχολείο!

Η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι τα αιτήματα των μαθητών πέρα από δίκαια, πλέον είναι και αναγκαία, είναι μονόδρομος!! Η κυρία Κεραμέως, πέρα από τα αυτιά της, ήρθε η ώρα να ανοίξει και τα μάτια της και να δει πως αυτό που εντέλει κλείνει τα σχολεία σήμερα είναι η ίδια της η πολιτική και τα μέτρα που δεν πάρθηκαν ποτέ και όχι οι καταλήψεις των μαθητών όπως προσπάθησε να παρουσιάσει με όλα τα μέσα.

Οι μαθητές τώρα, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, πρέπει να απαιτήσουν ακόμα πιο έντονα όλα αυτά που τόσο καιρό διεκδικούν, που τόσο καιρό παλεύουν!! Εδώ και τώρα όπου υπάρχει κρούσμα σε σχολείο:

Η θέση των μαθητών είναι στις τάξεις, μέσα στα σχολεία τους και όχι πίσω από μια οθόνη. Γιατί τα αιτήματα των μαθητών όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν για ένα σχολείο ανοιχτό, ασφαλές, με ζωντανή και ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία και όχι για υποκατάστατα. Η τηλεκπαίδευση ως συμπληρωματική και μόνο μπορεί να υπάρξει και δεν θα επιτρέψουν οι μαθητές να μονιμοποιηθεί ως τρόπος εκπαίδευσης.

Όλα τα παραπάνω όμως μπορούν να γίνουν με έναν και μοναδικό τρόπο, αυτόν που λένε εδώ και τόσο καιρό οι μαθητές: