Κολοσσιαία έργα διανοούμενων όντων στον Άρη;


Κολοσσιαία έργα διανοούμενων όντων στον Άρη;

Το 1933, δύο έγκριτοι Αμερικανοί αστρονόμοι, ο Walter Sydney Adams του Αστεροσκοπείου του Όρους Wilson, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και ο John Edward Mellish, είχαν μια σφοδρή επιστημονική διαφωνία.

Ο Walter Sydney Adams, σε συνέδριο επιστημόνων στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι ο πλανήτης Άρης δεν κατοικείται. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει τα εξής:

«Στον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα οξυγόνου, ώστε να διατηρηθεί ζωή στην επιφάνειά του».

Walter Sydney Adams (20/12/1876 - 11/05/1956)

Τότε, σηκώθηκε ευθύς και πήρε τον λόγο ο έτερος διακεκριμένος αστρονόμος, ο John Edward Mellish, ο οποίος αντέκρουσε τον συνάδελφό του, λέγοντας τα παρακάτω:

«Κι όμως, πάνω στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη παρατηρούμε διάφορα παράδοξα σχήματα, διάφορες περίεργες κατασκευές, που μοιάζουν να είναι κολοσσιαία έργα διανοούμενων όντων. Η έλλειψη οξυγόνου δεν αρκεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος ζωής στον Άρη, που προφανώς δε στηρίζεται στο οξυγόνο».

John Edward Mellish (12/01/1886 - 13/07/1970)

Η αναφορά σε «κολοσσιαία έργα διανοούμενων όντων στον Άρη» προκάλεσε εκτεταμένες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στο αστρονομικό συνέδριο της Νέας Υόρκης, το 1933.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 13/07/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 13/07/1933

strangepress.gr
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν: