Η παροχή βοήθειας από την ΕΕ έχει άμεση σχέση με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καλή μεταχείριση των μειονοτήτων, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Το γεγονός ότι η ΕΕ δεν έχει αναγνωρίσει τους Ταλιμπάν, ούτε διεξάγει πολιτικές συνομιλίες μαζί τους τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα (21.08.2021).

Η συνέντευξη δόθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η πρόεδρος της Κομισιόν στη Μαδρίτη, σε κέντρο υποδοχής για υπαλλήλους των θεσμών της ΕΕ από το Αφγανιστάν, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Καμπούλ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ακόμη ότι θα προτείνει αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας των 57 εκατ. ευρώ της Κομισιόν για το Αφγανιστάν.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η παροχή βοήθειας από την ΕΕ έχει άμεση σχέση με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καλή μεταχείριση των μειονοτήτων και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών.

«Ακούμε προσεκτικά τι λένε οι Ταλιμπάν, αλλά θα τους κρίνουμε κυρίως από τα έργα τους», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλες τις χώρες και κυρίως τις ευρωπαϊκές, να υποδεχθούν μέρος των προσφύγων από το Αφγανιστάν που διαφεύγουν από την Καμπούλ.

Διαβεβαίωσε δε τις χώρες μέλη της ΕΕ που θα κάνουν κάτι τέτοιο, ότι θα έχουν την οικονομική στήριξη της Ευρώπης και πως προτίθεται να θέσει το ζήτημα της επανεγκατάστασης στη συνάντηση της G7 την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Αδειάζει το Δημόσιο: Κύμα από μαζικές συνταξιοδοτήσεις αναμένεται το 2021

Οι Κορεάτες της ΗΜΜ ψηφίζουν Πειραιά

Like με δόσεις: Η Facebook δίνει δάνεια σε ΜμΕ