Η Kομισιόν έχει καταγράψει και παρακολουθεί «πολύ στενά» τις εξελίξεις σχετικά με την ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στάση αναμονής κρατά η Κομισιόν έναντι των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου που χαρακτήρισε τους πρεσβευτές 10 χωρών «Personae non gratae» με τον εκπρόσωπό της να αναφέρει ότι οι χώρες των οποίων τους πρεσβευτές θέλει να απελάσει ο Ερντογάν δεν έχουν ενημερωθεί.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Πήτερ Στάνο δήλωσε ότι η Kομισιόν έχει καταγράψει και παρακολουθεί «πολύ στενά» τις εξελίξεις σχετικά με την ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν που αφορά σε δέκα πρέσβεις, οι οποίοι ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον Οσμάν Καβάλα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «η όλη κατάσταση είναι σοβαρό ζήτημα, αλλά καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για οποιαδήποτε ενέργεια, οπότε σε αυτό το σημείο θα απέχω από το να σχολιάσω το θέμα».

Διαβάστε ακόμα:

Technohull: Ταχύπλοα made in Greece – Πώς μπήκε σε ρότα ανάπτυξης μέσω… Γρηγόρη

Έλον Μασκ: Αποκάλυψε τα κρύπτο που αγοράζει και «γκρέμισε» εκείνο που δημιούργησε εκατομμυριούχους σε μια νύχτα

Προϋπολογισμός: Αύξηση 2,8% στα συνολικά έσοδα έναντι του στόχου