Το «τέλειο κόλπο» νόμιζε ότι είχε βρει ο Denis Christel Sassou-Nguesso, γιος του προέδρου του Κονγκό-Μπραζαβίλ. Ο Denis Christel Sassou-Nguesso υπεξαίρεσε από το δημόσιο το απίστευτο ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και μέσω εταιριών και το μετέφερε σε χώρες της Ευρώπης στις ΗΠΑ και την Καραϊβική.

Σύμφωνα με την έρευνα που αποκάλυψε τη δράση του είχε μεταφέρει μέσω εταιριών χρήματα σε έξι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Κομβικό ρόλο στη μεταφορά των χρημάτων σύμφωνα με την έρευνα έπαιξε, συμφωνία του Κονγκό-Μπραζαβίλ με βραζιλιάνικη εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Guardian, πριν από χρόνια, με παρόμοιο τρόπο η αδερφή του Denis Christel Sassou-Nguesso, είχε υπεξαιρέσει επίσης 20 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία είχε αγοράσερι ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στον πύργο του Τrump στη Νέα Υόρκη.

Χρήματα μεταφέρθηκαν, τα οποία «ξέπλενε» με παράνομο τρόπο στην Κύπρο, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, την πολιτεία των ΗΠΑ Ντελαγουέρ, καθώς και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.