Σκληρή επίθεση προς τον τομεάρχη οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, εξαπολύει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την επίσκεψή του στο Ηράκλειο. Η ΝΟΔΕ χαρακτηρίζει τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ «δακτυλοδεικτούμενο προπαγανδιστή της καταστροφικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» εγκαλώντας τον πως ήρθε στο Ηράκλειο με σκοπό να διδάξει ήθος.

«Ο πρώην Υπερυπουργός και στενότερος των συνεργατών του κ. Τσίπρα, θα έπρεπε να γνωρίζει πως στο νησί μας, εδώ και καιρό, έπαψε να έχει αντίκρισμα η παλιομοδίτικη και διχαστική τακτική του ψεύδους και της συκοφαντίας, την οποία ο κ. Παππάς πιστά υπηρέτησε όσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γαντζωμένος στην εξουσία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία και προστίθεται: «Πλαισιωμένος από τοπικά στελέχη, επιδόθηκε από το πρώτο λεπτό της εδώ παρουσίας του, στην εκτόξευση χυδαίων ύβρεων, και στη διασπορά παραπλανητικών θέσεων και απόψεων. Ήρθε για να κάνει σόου σε ένα κομματικό ακροατήριο. Ευτυχώς οι πολίτες πλέον τους γνωρίζουν. Επικέντρωσε την κριτική του σε δυο συγκεκριμένα έργα, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προωθεί, εφαρμόζοντας πιστά τις προεκλογικές εξαγγελίες της, αλλά και τις ορθές πρακτικές που θα εξασφαλίσουν την ταχύτερη και ασφαλέστερη υλοποίησή τους». Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή υποστηρίζει πως τα μεγάλα έργα στην Κρήτη τρομάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κόμμα του κ. Παππά είναι βίαια αντίθετο στη συγκεκριμένη προοπτική.

«Τρέμουν, ο κ. Παππάς και οι φίλοι του, με τη σκέψη ότι το Αεροδρόμιο Καστελλίου άρχισε ήδη να υλοποιείται από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όταν η δική τους κυβέρνηση είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, αδυνατώντας να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο συγκεκριμένο έργο» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, όπου παράλληλα επισημαίνεται: «Όσο για το νέο ΒΟΑΚ, όλοι έχουν πλέον αντιληφθεί, ποιοι επιχειρούσαν επί 4,5 χρόνια να εμπαίξουν τον Κρητικό λαό. Με τις αλληλοαναιρούμενες “εξαγγελίες” τους, χωρίς καμιά εξασφάλιση χρηματοδότησης, χωρίς μελέτες, αλλά με μια “μολυβιά” πάνω σε ένα λευκό χαρτί, είχαν την εντύπωση ότι μπορούσαν να μας κοροϊδέψουν. Γι’ αυτό και οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις που έκαναν το περασμένο Σάββατο για το νέο ΒΟΑΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, προκάλεσαν δικαιολογημένη θλίψη και απογοήτευση στον κ. Παππά και τους “συντρόφους” του». Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Παππάς βρίσκονται σε δεινή θέση αφού διαπιστώνουν ότι όσο περνά ο καιρός δεν συγκινούν κανένα «με τον λαό να τους έχει στρέψει τα οπίσθια».

Ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Το πολύ γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη.

Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκαν τα ψεύδη και η ανικανότητα της κυβέρνησης, τόσο για το ΒΟΑΚ, που παραπέμπεται χωρίς σχέδιο στις καλένδες και μάλιστα με διόδια, όσο και για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπου με μια φιέστα αλά δεκαετία του 60 τοποθέτησαν μια ταφόπλακα σε ένα έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε ανατέθηκε και ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Kατά την πάγια τακτική τους όταν αποκαλύπτονται, κατέφυγαν στην λασπολογία στους χαρακτηρισμούς, για να δραπετεύσουν απ την αμείλικτη πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που κατόρθωσαν να μετατρέψουν σε ρωμαϊκή αρένα το ελληνικό ποδόσφαιρο και να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα, θεωρούν άραγε εαυτούς ικανούς να χειρίζονται τα εθνικά μας θέματα την οικονομία παιδεία, υποδομές, έργα κοκ. Μόνο φόβο, αταξία και ανασφάλεια προκαλούν.

Είναι επικίνδυνοι και ανεπαρκείς, ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Δεν μας φοβίζουν. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε το πλατύ δημοκρατικό προοδευτικό αριστερό ρεύμα που θα ανατρέψει τη μαύρη βίβλο τους για την κοινωνία, τη χώρα, το αύριο.