Πολιτική ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόψτε τα νταηλίκια - Δεν είμαστε ισοβίτες, κ. Χαρδαλιά! Επιτέλους σεβαστείτε τους Έλληνες


Οι αγριάδες και το μαστίγιο θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα

Λύσσαξαν να μας λένε «ξεχάστε το Πάσχα»

«Σε περίπτωση κηδείας δύνανται να παραστούν μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού». Η φωνή του υφυπουργού Χαρδαλιά ακούγεται σαν να βγαίνει από τα χείλη του σερίφη του Σέργουντ! Δεν καταλαβαίνει από συναίσθημα ο Χαρδαλιάς. Η συνταγή είναι κλασική. Ο καθηγητής Τσιόδρας είναι «ο καλός» και εκείνος «ο κακός». Μόνο που εδώ δεν έχουμε «Ρομπέν των Δασών» ούτε «Λιτλ Τζον». Αλλά και ο καλόγερος Τακ φαίνεται να ταξίδεψε στο Λονδίνο και να προσεβλήθη από τον φονικό ιό. «Ξέρουμε ποιοι κάνουν περίπατοι στις παραλίες» λέει ο σερίφης και κοιτάζει με το φρύδι αναπεπταμένο. Αν ζούσε στην Αγγλία εκείνης της εποχής, θα έδινε την εντολή: «Κρέμασέ τον, τον αλητήριο! Μας έκρυψε ένα ολόκληρο τσουβάλι σιτάρι!»...

Μόνο που στην Αγγλία κυβερνάει κάποιος σαν εκείνον τον ζαβό γιο του βασιλιά της Σκοτίας στην ταινία «Braveheart»! Και μάλιστα είναι κλεισμένος στο κάστρο του, χτυπημένος από την επιδημία!

Εδώ, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο σερίφης δεν χαμπαριάζει αν πληρώνεις κανονικά τους φόρους σου. Πληρώνεις δεν πληρώνεις, κάθεσαι μέσα! Η δημοκρατία είναι για τις καλές εποχές. Στα δύσκολα κυβερνάει ο βασιλιάς Ιωάννης! Μεταξύ μας, τώρα, τι είναι αυτός ο ρατσισμός κατά της τρίτης ηλικίας; Σήμερα -εκ προθέσεως- γύρισα όλες τις τράπεζες του Πειραιά! Δεν ήταν πολύς ο κόσμος και δεν ήταν όλοι υπερήλικες. Πλησίασα έξω από την Πειραιώς, στη γωνία Γρ. Λαμπράκη και Β. Γεωργίου, είδα να βγαίνει ένας σαραντάρης, που έδειχνε άνθρωπος μοντέρνος. «Δεν μπορούσατε να κάνετε τη δουλειά σας μέσω υπολογιστή;» τον ρωτώ.

«Βεβαίως και θα το ήθελα. Αλλά, ξέρετε, η τράπεζα -με εντολή της ΑΑΔΕ- μου κατάσχει κάθε μήνα ό,τι περισσότερο από 1.200 ευρώ μπει στον λογαριασμό μου. Προχθές μπήκαν αρκετά χρήματα, από κάποια αναδρομικά που είχα να πάρω. Η τράπεζα, όμως, δεν τα αποδίδει στην Εφορία αλλά τα παρακρατεί και αν δεν τα ζητήσει η Α’ ΔΟΥ Πειραιώς, τα εκμεταλλεύεται! Τηλεφώνησα και ζήτησα να λύσω το θέμα ηλεκτρονικά. Να κάνω μια αίτηση, να υποβάλω κάποιο αίτημα, να στείλει η τράπεζα τα χρήματα στην Εφορία, διότι όχι μόνο εξοφλώ με αυτό το ποσό, αλλά θα πάρω χρήματα πίσω! Μου είπαν “ελάτε από την τράπεζα”. Ηρθα, το ζήτησα και μου είπαν “θα το κοιτάξουμε”»!

Τι γίνεται, αδέλφια, εκεί στην Πειραιώς; Κουβαλάτε τον κόσμο άσκοπα και του κρατάτε κακώς τα χρήματα; Κι εσείς, κ. Πιτσιλή, δεν κοιτάτε να πιέσετε τις τράπεζες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Και μήπως τώρα, με την κρίση, θα έπρεπε να άρετε κάποιες κατασχέσεις; Απλά ερωτήματα, εν καιρώ κρίσεως, σε μια χώρα που επί 10 χρόνια την κατακρεούργησαν τα όρνεα!


ΠΗΓΗ