Την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα από την 1η Οκτωβρίου επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό η επαναληπτική εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου για το έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί με τους ισχύοντες όρους. Αυτό σημαίνει πως κάθε εμπλεκόμενες στην εξεταστική διαδικασία χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ (self, rapid ή PCR), αλλά και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης ξεκινά για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, από την 1η Οκτώβρη 2021. Το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας θα πρέπει να τηρούν τους όρους που προαναφέρθηκαν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι η διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που ίσχυσαν και κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 2021.

Ειδικότερα, ισχύει η υπ’ αρ. 94102/Ζ1/29-7-2021 υπουργική απόφαση (Β΄3483), σύμφωνα με την οποία η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων προϋποθέτει την κατοχή είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή μοριακού PCR) από φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσους εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία, καθώς και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.

Από 1/10/2021 η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιείται δια ζώσης. Το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό κλπ), καθώς και όσοι εισέρχονται στους χώρους των ΑΕΙ, οφείλουν να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην εκάστοτε ΚΥΑ που εκδίδεται και αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Όσον αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών σε φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τους εργαζόμενους κάθε φορέα αντίστοιχα, δυνάμει σχετικών αποφάσεων».

Όλες οι ειδήσεις

Το ethnos.gr στο κελί του Μίκη Θεοδωράκη στον Ωρωπό

Κορονοϊός: 2.840 κρούσματα, 33 θάνατοι, 362 διασωληνωμένοι

Mad Clip: Η Τροχαία ψάχνει Audi R8 που κινούνταν κοντά στο τροχαίο

Μίκης Θεοδωράκης: Το ethnos.gr στο σπίτι που γεννήθηκε στη Χίο

Ρούμπεν Σεμέδο: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με 10.000 ευρώ εγγύηση

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Πλεύρης: Άρση της αναστολής για υγειονομικούς που εμβολιάζονται