Την παρέμβαση του εισαγγελέα Κοζάνης ζήτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας Τάσος Τσιλφίδης, για να σταματήσουν οι εργασίες στο εργοτάξιο της νέας μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαίδας 5» λόγω κορονοϊού.

Στην κατασκευή της μονάδας εργάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 1.000 άτομα με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως επισήμανε στην παρέμβασή του. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου έχει θέσει το θέμα εδώ και περίπου δέκα μέρες στην υπεύθυνη κατασκευάστρια εταιρία η οποία όμως απάντησε πως τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα Κοζάνης και ζήτησα παρέμβαση. Ό,τι μέσα είχα τα είχα εξαντλήσει όλα για αυτό και ζήτησα παρέμβαση Εισαγγελέα και μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά», τόνισε. Η μονάδα θα πρέπει να πάει στο καθεστώς των 800 ευρώ για να σταματήσει, πρόσθεσε ο κ. Τσιλφίδης.

Το σταμάτημα των εργασιών τουλάχιστον για 15 μέρες ζήτησαν πρόσφατα κι όλες οι παρατάξεις της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, με κάποιους να κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα αφού σε κάποιες περιπτώσεις σε μικρούς χώρους συνωστίζονται δεκάδες εργαζόμενοι.

«Εδώ και καιρό κανείς δεν παίρνει την απόφαση να την κλείσει», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλές καταγγελίες για συνωστισμό πολλών εργαζομένων σ΄ ένα χώρο, είτε κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, είτε κατά στη διάρκεια της βάρδιας τους.

Ο κ. Πλακεντάς επισήμανε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων αν δεν ληφθούν μέτρα.