Ανοίγει ξανά από τον προσεχή Νοέμβριο, τα σύνορά της η Αυστραλία για τους διεθνείς ταξιδιώτες. ΚΟΣΜΟΣ 18.09.2021 17:36 Αυστραλία: Πάνω από 200 συλλήψεις σε διαδήλωση αρνητών του κορονοϊού Αυστραλία: Πάνω από 200 συλλήψεις σε διαδήλωση αρνητών του κορονοϊού

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, με την προϋπόθεση αυτοί να έχουν κάνει τεστ για τον κορονοϊό πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο, και να μένουν για μία εβδομάδα σε καραντίνα, με την άφιξή τους στη χώρα.

«Οι ισχύοντες περιορισμοί για τα ταξίδια εξωτερικού λόγω Covid θα αρθούν και θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση των ταξιδιών χωρίς καραντίνα για συγκεκριμένες χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, όταν θα είναι ασφαλές να το πράξουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον.

Ιδιαίτερα σκληροί περιορισμοί στα ταξίδια από τον Μάρτιο του 2020

Η Αυστραλία από τον Μάρτιο του 2020, σχεδόν την αρχή της πανδημίας, εφαρμόζει ιδιαίτερα σκληρά μέτρα περιορισμού των ταξιδιών. Απαγορεύει ακόμα και στους πολίτες της να ταξιδέψουν, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων όταν το ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών άνω των 16 ετών θα αγγίξει το 80%.

Όλες οι ειδήσεις

Προκαλεί η Τουρκία για να «ακούει» η Γαλλία: Ανακοίνωση - παραλήρημα για Ανατολική Μεσόγειο

Μαύρα μαντάτα φέρνει η απογραφή πληθυσμού: Μείωση έως 500.000 σε μόνιμους κατοίκους

Παπαδόπουλος για σεισμό: Ενεργοποιήθηκε τμήμα ρήγματος στη Θήβα

Σεισμός: Αυτά είναι τα σημαντικότερα ρήγματα στην Ελλάδα

Σπάρταθλο: 39χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο και πρώην πυγμάχος έγραψε ιστορία ως νέος Κούρος

Καταγγελία - σοκ: Βιασμός 31χρονης από ληστές μπροστά στα παιδιά της στο Καματερό