Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες υψηλού κινδύνου, αρκετοί Γερμανοί που επιστρέφουν από διακοπές στη χώρα μας προσέρχονται αυτοβούλως και στα δύο κέντρα ελέγχου κορονοϊού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

«Στην Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αναλογικά χαμηλός, ο κίνδυνος να κολλήσουν κορονοϊό οι τουρίστες είναι μικρότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες», λέει ο Ματίας Μπόλινγκερ στη Deutsche Welle. Την ίδια εικόνα έχει σxηματίσει και ο Φόλκμαρ Βεκέσερ από τη Centogena, εταιρεία που διεξαγάγει διαγνωστικά τεστ στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. «Έχουμε τουρίστες που επέστρεψαν από την Ελλάδα, έκαναν τεστ και βγήκε θετικό, αλλά σε σχέση με άλλες χώρες κινούνται σε μεσαίο επίπεδο. Έχουμε μετρήσει δέκα θετικά τεστ μέχρι τώρα». Αντίθετα, τα θετικά κρούσματα είναι συντριπτικά περισσότερα από άλλες γνωστές βαλκανικές χώρες.

ΚΟΣΜΟΣ 15.08.2020 21:24Κορονοϊός - Γερμανία: SOS για όσους πάνε διακοπές στην Ισπανία Κορονοϊός - Γερμανία: SOS για όσους πάνε διακοπές στην Ισπανία

Όποιος προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρώτο πράγμα που του κάνει εντύπωση είναι τα κλειστά εμπορικά και καταστήματα εστίασης και ο εντυπωσιακά μικρός αριθμός επιβατών που διακινούνται στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, στην καρδιά του καλοκαιριού. Το δεύτερο είναι οι μεγάλες ουρές στα δύο κέντρα για τεστ κορονοϊού που έχουν στηθεί στο διάδρομο από τον Τερματικό Σταθμό 1 προς τις αποβάθρες των τραίνων. Αυτήν την περίοδο στο αεροδρόμιο, τις ημέρες αιχμής, γίνονται 4.000 τεστ την ημέρα, καμιά φορά και περισσότερα το Σαββατοκύριακο.