Για ήπιες αυξητικές τάσεις στην καμπύλη μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ανακοίνωση για τον κορονοϊό, σημειώνοντας ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περίοδο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού αφορούν νέες ηλικίες και προέρχονται από τις διακοπές του καλοκαιριού. Είπε ακόμα ότι «επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς».

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ακόμα έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους σχετικά νωρίς προτού, δηλαδή, αρχίσει η σχολική χρονιά. Ζήτησε ακόμα από τους νέους να περνούν τον χρόνο τους με λίγους φίλους. Να δημιουργήσουν όπως λέμε μια «κοινωνική φουσκάλα» για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους».

Για τα εμβόλια είπε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει δοκιμαστεί ήδη σε 2.500 άτομα και έχει ελάχιστες παρενέργειες όπως όλα τα εμβόλια. «Για τα εμβόλια εκπτώσεις δεν γίνονται», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «τα εμβόλια που θα διατεθούν θα είναι πλήρως ελεγμένα».

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι παίρνουν παράταση όλα τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν στη χώρα μας.