Εικόνες «πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής, με πιο χαρακτηριστική αυτή από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου τα ασθενοφόρα είναι παραταγμένα το ένα πίσω από το άλλο στη γενική εφημερία της Κυριακής. Οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν «σπάσει» το φράγμα των 2.000 και, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι στη χώρα μας είναι 674.

Στο μεταξύ, τις 2.085 έφτασαν οι κατειλημμένες απλές κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο Αττικής και τους 368 οι ασθενείς στις ΜΕΘ. Σχεδόν 200 ασθενείς εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας και στις εφημερίες των νοσοκομείων μέσα σε 24 ώρες, μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή, 60 διασωληνωμένοι και βαριά πάσχοντες ασθενείς, παραμένουν σε λίστα αναμονής σε απλούς θαλάμους νοσηλείας. Οι 30 από αυτούς νοσούν από Covid. Γι’ αυτό και η εβδομάδα που ξεκινά είναι η πιο κρίσιμη με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών να γίνεται από ώρα σε ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω της πανδημίας αποτυπώνει μία φωτογραφία που αναρτήθηκε απόψε τη νύχτα από τον Ευαγγελισμό. Μία αναισθησιολόγος του νοσοκομείου το οποίο εφημερεύει απόψε, η Κωνσταντίνα Ρωμανά, απαθανάτισε την είσοδο του Ευαγγελισμού όπου δεκάδες είναι τα ασθενοφόρα που βρίσκονται στο σημείο.

«Γενική εφημερία… Ώρα 20.30… Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει…» αναφέρει στην ανάρτησή της, με την φωτογραφία να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις…

Γενική εφημερία… Ώρα 20.30… Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει…😢

Posted by Constantina Romana on Sunday, March 21, 2021

Διαβάστε επίσης: Lockdown: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά - «Παγώνει» το λιανεμπόριο, τι κρίνει την εστίαση