Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στη Νάξο, καθώς μία εκδρομή στα Κύθηρα, αποτέλεσε, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το www.naxostimes.gr, την πηγή πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στο κυκλαδίτικο νησί, που από σήμερα, Πέμπτη, μπήκε στην πορτοκαλί ζώνη του υγειονομικού χάρτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, η προσκυνηματική εκδρομή με τη συμμετοχή 53 ατόμων, διοργανώθηκε με προορισμό τη Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Η εκδρομή ξεκίνησε από το νησί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, όπου οι εκδρομείς ταξίδεψαν με το Champion Jet προς την Αθήνα και από εκεί, την επόμενη ημέρα, με μια ενδιάμεση στάση στο Σύνταγμα, ώστε να συμμετέχουν και άλλοι εκδρομείς, ξεκίνησε οδικώς και στη συνέχεια με καραβάκι, το ταξίδι για τα Κύθηρα.

Η επιστροφή των εκδρομέων στη Νάξο έγινε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το απόγευμα, όταν κάποιοι από τους εκδρομείς παρουσίασαν συμπτώματα και εν συνεχεία διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Μάλιστα, θετική βρέθηκε και μια ολόκληρη πενταμελής οικογένεια που συμμετείχε στο ταξίδι. Η Μητρόπολη, πάντως, δήλωσε ότι δεν έδωσε άδεια για αυτή την εκδρομή, αλλά και για καμία άλλη από το ξεκίνημα της πανδημίας.