Πέντε θανάτους από κορονοϊό καταγράφει σήμερα το νοσοκομείο του Βόλου. Οι πέντε αυτοί θάνατοι έρχονται να προστεθούν στους έξι που καταγράφηκαν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας την περασμένη Δευτέρα και στον ένα την χθεσινή ημέρας. Δηλαδή 12 θάνατοι σε τρεις ημέρες.

Συναγερμός για την τρομακτική διασπορά στο νοσοκομείο Βόλου

Οι αρνητικές συνέπειες με τους θανάτους ασθενών, δημιουργεί ένα ανησυχητικό δεδομένο, αυτό της μεγάλης θνησιμότητας στην ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου, ατόμων που στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Ντίνος Μηνδρινός, υποστήριξε ότι η «η αγωνία μας είναι αν μεγαλώνουν οι εισαγωγές που θα μπουν αυτοί οι άνθρωποι και τι θα απογίνουν. Εμείς κάναμε συνάντηση απευθείας με την υφυπουργό και είπαμε τα αιτήματά μας. Η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί. Ο χρόνος ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος. Ακούσαμε διάφορα. Για ιδιώτες γιατρούς, για λύσεις που δρομολογούνται. Δεν θέλησε να δεσμευτεί ούτε για τους συμβασιούχους, ούτε για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους λήγουν τον επόμενο μήνα. Επανερχόμαστε κάνοντας έκκληση και στους βουλευτές να θέσουν το θέμα εκ νέου. Δεν περισσεύει κανείς. Είπαμε και για τους ανθρώπους σε αναστολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 02.11.2021 13:40 Λάρισα: Κατέρρευσε on air λόγω εξάντλησης ο διευθυντής της κλινικής CovidΕλλάδα | 09.11.2021 16:17Λάρισα: Ένα βήμα πριν την επιλογή ασθενών στα νοσοκομείαΕλλάδα | 10.11.2021 08:59Πρόταση «βόμβα» από Καπραβέλο: Να μην μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι

Προκαταρκτική έρευνα για τη διασπορά στην Α’ παθολογική κλινική

Το Νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό υποστηρίζουν με κάθε τρόπο οι νοσοκομειακοί γιατροί που υπηρετούν σε αυτό και πολύ περισσότερο οι γιατροί πρώτης γραμμής και covid περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτής της έκτακτης συνθήκης λόγω πανδημίας προκλήθηκε και διασπορά σε μη Covid κλινική και συγκεκριμένα στην Α’ Παθολογική Κλινική στην αρχή με τέσσερις μολύνσεις ασθενών και στη συνέχεια με τη μόλυνση δύο γιατρών.

Για τη διασπορά του ιού της πανδημίας σε κλινική μη covid η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν αν και ποιοι έχουν την ευθύνη της διασποράς.