Τα βίντεο με πρωταγωνιστές δύο ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό και βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έγιναν viral. Ο ένας ασθενής ηλικίας 72 ετών νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Θριάσειου ενώ η ασθενής από την Αργεντινή νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Η ιστορία του κυρίου Γιώργου καθηλώνει καθώς η νίκη του είναι νίκη όλων. Ο 72χρονος άνδρας έμεινε στη ΜΕΘ του Θριάσειου, για 12 μέρες και μπορεί να χειροκροτήσει και εκείνος τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που στάθηκαν στο πλευρό του.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις ειδικές στολές μίλησαν στο Open TV για τις στιγμές που γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδα όλη τη χώρα. «Νιώσαμε ότι κερδίσαμε μία μάχη. Ήμασταν κάθε μέρα δίπλα του και εκείνη τη στιγμή νιώσαμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση» τόνισε μία από τις νοσηλεύτριες της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Είμαστε και εμείς πολύ συγκινημένοι καθώς είναι μεγάλες στιγμές για όλους. Ελπίζουμε την ίδια κατάληξη να έχουν και οι άλλοι ασθενείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΜΕΘ του Θριάσειου Νίκος Μάρκου.

Σημειώνεται πως η ιστορία του 72χρονου έγινε γνωστή χάρη στον εντατικολόγο Γιάννη Κουτσοδημητρόπουλο. «Πραγματικά ήταν ένα πολύ θετικό για όλους μας μήνυμα γιατί δείχνει ότι κάνουμε τα πρώτα βήματα για τη νίκη του κορονοϊού» επεσήμανε ο εντατικολόγος.

Η μάχη των εντατικών

Στη ΜΕΘ του Θριάσειου νοσηλεύονται επτά ασθενείς οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη με τον κορονοϊό. Παράλληλα τα μηνύματα που έρχονται καθημερινά από τις ΜΕΘ είναι αισιόδοξα. Και αυτό γιατί στη ΜΕΘ του “Σωτηρία” παραμένουν 14 ασθενείς, έξι λιγότεροι από την περασμένη εβδομάδα. Στη ΜΕΘ του “ΑΧΕΠΑ” νοσηλεύονται πλέον εννέα ασθενείς ενώ στο “Αττικόν” μέχρι πριν λίγες μέρες νοσηλεύονταν οκτώ άτομα και πλέον είναι πέντε.

Από την άλλη πλευρά η 63χρονη τουρίστρια από την Αργεντινή που κέρδισε τον κορονοϊό βγήκε από την εντατική του Βενιζέλειου νοσοκομείου εν μέσω χειροκροτημάτων. «Αρχικά η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή και όλοι πιστέψαμε ότι δεν θα τα καταφέρει. Όμως με τις δικές μας προσπάθειες τα κατάφερε και νίκησε» υπογράμμισε η διευθύντρια της ΜΕΘ Μαρία Πεΐου.