Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει τα μέτρα που είναι σήμερα σε ισχύ κατά του κορονοϊού να καταργηθούν σιγά-σιγά ώστε ο πληθυσμός να επιστρέψει σε μία κανονικότητα, όμως δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη όλοι οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου υγείας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει θέσει μια σειρά από μέτρα τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν από την επιτροπή προκειμένου να αποφανθούν οι επιστήμονες εάν μπορούν να αρθούν ή όχι, υπάρχουν ειδικοί που έχουν έντονες αντιρρήσεις για την πλήρη απελευθέρωση της χώρας. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι μέλη της επιτροπής θεωρούν πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, γι αυτό και δεν προτίθενται να δώσουν το πράσινο φως για την κατάργηση των μέτρων.

Στη σημερινή σύσκεψη της ολομέλειας της επιτροπής πήγες τους ethnos.gr αναφέρουν ότι πολλοί επιστήμονες θα διατυπώσουν αντιδράσεις σχετικά με το πλήρες άνοιγμα της χώρας.

Εκτιμούν ότι θα πρέπει να δώσουμε στην πανδημία λίγες εβδομάδες ακόμη προκειμένου να καταγραφεί μία πιο σταθερή αποκλιμάκωση, ώστε να μη χρειασθεί να γυρίσουμε πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 15.02.2022 07:15«Ξεκλειδώνουν» εστίαση, ψυχαγωγία και εκδηλώσεις από τα μέτρα – Ο ρόλος των νοσοκομείων στην απόφασηΟικονομία | 14.02.2022 12:54Τα τέσσερα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι για την ανάσχεση της ακρίβειας – Τι σχεδιάζει το υπουργείο ΟικονομικώνΕλλάδα | 14.02.2022 07:05Πέφτουν οι μάσκες – Τι σχεδιάζουν κυβέρνηση και ειδικοί για τα μέτρα

Τα μέτρα υπό εξέταση

Τα μέτρα που ζητά η κυβέρνηση από τους επιστήμονες να αρθούν είναι: