Ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN και αναφέρθηκε στη νέα μετάλλαξη Όμικρον και τα εμβόλια. Tο υγειονομικό σύστημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει, διαπίστωσε ο κ. Πρασσάς.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, είπε ότι προκαλεί ανησυχία «γιατί δείχνει ότι είναι πολύ μεταδοτικό στέλεχος και μπορεί να γίνει το πιο ικανό να ξεφύγει. Τις επόμενες 7-10 μέρες θα ξέρουμε πόσο μπορεί να κρυφτεί από τα εμβόλια». Σημείωσε πάντως ότι «δεν θα μας πάει πίσω στην αρχή όσον αφορά στην ανοσία».

Όπως σημείωσε ο κ. Πρασσάς, «δεν ξέρουμε πώς είναι να νοσεί κάποιος με την μετάλλαξη Ο. Είναι λίγα τα κρούσματα με μετάλλαξη Ο ακόμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολιτική | 28.11.2021 07:29Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία για την εκλογή αρχηγού - Τα φαβορί και η επόμενη μέραΕλλάδα | 28.11.2021 07:07Καιρός: Βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδεςΠολιτική | 28.11.2021 07:17Χατζηδάκης στο ethnos.gr: Σε «σύγχρονες ράγες» ο ΕΦΚΑ με νέο νομοσχέδιοΚόσμος | 28.11.2021 07:43 Μετάλλαξη Όμικρον: Το Ισραήλ πρώτη χώρα που κλείνει τα σύνορα σε αλλοδαπούςΟικονομία | 28.11.2021 07:53 Μποναμάς τα Χριστούγεννα: Ποιοι οι δικαιούχοι για το έκτακτο επίδομα

Πανδημική καταιγίδα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα τώρα είμαστε εν μέσω της πανδημικής καταιγίδας, επισήμανε ο Γιάννης Πρασσάς και πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση εμβολίου είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε αντισώματα για να βγούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα και να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη Όμικρον. «Η παραπληροφόρηση οδηγεί σε θανάτους», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι «το Σύστημα Υείας έχει καταρρεύσει. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση».