Με τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα οι σκέψεις για καθολική χρήση μάσκας είναι πολύ έντονες, όπως έχει αναφερθεί από το πρωί της Τρίτης, 6 Οκτωβρίου, στο ethnos.gr. H χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είναι ένα από τα πολλά μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την επιβαρυμένη Αττική.

Η Αττική που βρίσκεται σε υψηλά επιδημιολογικά επίπεδα θα έχει αρκετούς περιορισμούς όπως και κάποια νησιά και περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε μίνιlockdown χθες την Αχαΐα και τα Γιάννενα. Τέτοιες περιοχές θα «υποστούν» τους μεγαλύτερους περιορισμούς και μέτρα στις δραστηριότητες.

Ωστόσο ο χάρτης με τα μέτρα θα είναι μία δυναμική διαδικασία – περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr - και θα αλλάζει από μέρα σε μέρα σύμφωνα με τα νέα κρούσματα που θα εντοπίζονται. Οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία τις επόμενες ημέρες και θα παραδώσουν τον χάρτη με τα νέα μέτρα στην κυβέρνηση προς εφαρμογή.

213 τα κρούσματα στην Αττική την Τρίτη

Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα συνολικά 399 κρούσματα κορονοϊού που εντόπισε ο ΕΟΔΥ, τα 213 έχουν εντοπιστεί στην Αττική ενώ μόλις οχτώ κρούσματα μετρά η Θεσσαλονίκη. Από τα 339 εγχώρια κρούσματα, τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα:

Σήμερα, 6/10/2020, δηλώθηκαν 399 επιπλέον κρούσματα. Από τα 359 εγχώρια κρούσματα, τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα: