Ανήσυχοι είναι οι παιδίατροι όσον αφορά την περίπτωση που ένα παιδί θα νοσήσει από κορονοϊό, αφού δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουν οι γονείς με τα πρώτα συμπτώματα, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει ήδη πρόβλημα γιατί οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αφήνουν πίσω άλλα προβλήματα, αν ένα παιδί είναι άρρωστο. Οι γονείς πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και θα κρίνει αν πρέπει να κάνει το τεστ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. «Το σχολείο ζητά μετά χαρτί από τον παιδίατρο και πρέπει το παιδί να κάνει το τεστ, όμως δεν έχουν όλοι οι γονείς να το πληρώσουν» είπε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Αν στέλνουμε τα παιδιά στα δημόσια σχολεία θα γίνει λαϊκό προσκύνημα» είπε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος. «Ούτε μπορεί ο γονιός να κρατήσει το παιδί 10 ημέρες στο σπίτι. Δεν είναι λύση ο ΕΟΔΥ να λέει συνεννοηθείτε με τον παιδίατρο. Είναι ένα πιστοποιητικό χωρίς κανένα νόημα αυτό που δίνουμε τώρα οι παιδίατροι. Δεν υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ» ανέφερε.

«Είμαστε σε κρίσιμη καμπή, συνεχίζουμε να έχουμε πρόβλημα, Δε μειώνονται τα κρούσματα και το σημαντικό είναι ότι αυξάνονται οι διασωληνωμένοι» τόνισε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Open και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού

«Μετά τις ΜΕΘ τα 2/3 των ασθενών ανακάμπτουν. Το 1/3 θα μείνει μεγάλο διάστημα στη μονάδα και θα είναι άδηλο πώς θα εξελιχθεί Αλλά κι αυτοί που βελτιώνονται δεν είναι εντελώς καλά, περνάει καιρός να γίνουν εντελώς καλά. Μένουν πολλά προβλήματα μετά όπως μεταβολή στη φωνή, ανοσμία, αλλά επανέρχονται αργότερα» υπογράμμισε η κ. Λινού.