Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε αρκετούς αστυνομικούς. Πλέον, σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο «αντι-covid», προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στα σώματα ασφαλείας.

Τα κρούσματα σε αλλαγή της Άμεσης Δράσης, στα αστυνομικά τμήματα Ομόνοιας και Πατησίων, στο προσωπικό που επέστρεψε από Τήνο, προκάλεσαν την επικαιροποιημένη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

52 κρούσματα κορονοϊού στην ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, έχουν επιβεβαιωθεί 52 περιστατικά μόλυνσης στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ περίπου 190 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καθεστώς προληπτικής καραντίνας. Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ασυμπτωματικών, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Η διαταγή του Αρχηγείου προβλέπει την 24ωρη λειτουργία κέντρου επιχειρήσεων στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων όπου θα συλλέγονται όλα τα πιθανά επιδημιολογικά στοιχεία από τους συνδέσμους αξιωματικούς που έχουν οριστεί σε κάθε αστυνομική υπηρεσία και αστυνομική διεύθυνση της χώρας. Εν συνεχεία, τα εν λόγω στοιχεία θα αξιολογούνται από γιατρούς της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, οι οποίοι ανά βάρδιες καθ’ όλο το 24ωρο, θα παρέχουν οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών πιθανής διασποράς του κορονοϊού και ενημέρωσης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, του υπ. Υγείας και της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.