Συνολικά 52 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί τις τρεις τελευταίες ημέρες, δηλαδή από την Δευτέρα 17 έως και την Τετάρτη, στις 19 Αυγούστου στις νησιωτικές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Η Πολιτική Προστασία είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τα νησιά καθώς είναι περιοχές πολυσύχναστες, που το καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης Ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα Την Δευτέρα 17/7 καταγράφηκαν στα νησιά 14 κρούσματα, όμως καμία Περιφερειακή Ενότητα δεν είχε περισσότερα από 3.

ΕΛΛΑΔΑ 19.08.2020 20:49Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική με 233 νέα τις τελευταίες τρεις ημέρες Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική με 233 νέα τις τελευταίες τρεις ημέρες

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 18/8 καταγράφηκαν 17 κρούσματα κορονοϊού στις νησιωτικές περιφέρειες, με τα 10 κρούσματα στις Κυκλάδες να ξεχωρίζουν.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 19/8 καταγράφηκαν 21 συνολικά κρούσματα της Covid-19στα νησιά της χώρας, με τα 5 να σημειώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Πιο αναλυτικά

Τα κρούσματα σε Κυκλάδες και Κρήτη

Είναι ξεκάθαρο πως όσον αφορά τα νησιά την εβδομάδα που διανύουμε την δυσάρεστη πρωτιά στα επαληθευμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφουν οι Κυκλάδες, παρά τα αυστηρά μέτρα τα οποία έχουν παρθεί. Συνολικά στα νησιά των Κυκλάδων έχουν καταγραφεί 16 κρούσματα κορονοϊού, παρόλο που την Δευτέρα είχε επιβεβαιωθεί μόλις ένα κρούσμα.

Όσον αφορά την Κρήτη, τα συνολικά κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες ανέρχονται σε 13, με τα Χανιά να μετρούν 6 κρούσματα, το Ηράκλειο 3 και το Ρέθυμνο 2.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κρούσματα που καταγράφουν οι νησιωτικοί Δήμοι που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής δηλαδή ο Δήμος Αγκιστρίου, ο Δήμος Αίγινας, ο Δήμος Κυθήρων, ο Δήμος Πόρου, ο Δήμος Σαλαμίνας, ο Δήμος Σπετσών, ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων και ο Δήμος Ύδρας, προσμετρώνται στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.