Τον έντονο προβληματισμό του για τις συνέπειες του ανοίγματος των δραστηριοτήτων με την ταυτόχρονη έναρξη της τουριστικής περιόδου εξέφρασε, μιλώντας στο Open TV, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την Πορτογαλία λέγοντας «η Πορτογαλία έγινε κίτρινη λόγω τουρισμού».

«Μας προβληματίζει η διάρκεια του τρίτου κύματος. Τα νοσοκομεία πάνε καλύτερα αλλά πιεζόμαστε ακόμη στις ΜΕΘ. Ανησυχούμε γιατί ανοίξαμε όλες τις δραστηριότητες» είπε αρχικά, ενώ ανέλυσε την ανησυχία του λόγω του ανοίγματος του τουρισμού: «Μας ανησυχούν τα εισαγόμενα κρούσματα. Αυτό θα είναι το καλοκαίρι των μεταλλάξεων! Δεν πρέπει να μπουν στη χώρα τα μεταλλαγμένα στελέχη. Είναι σημαντικός ο τουρισμός για την οικονομία μας αλλά να μην γίνει εις βάρος της ζωής». Και εξήγησε: «Η Πορτογαλία έγινε κίτρινη λόγω του τουρισμού. Το βρετανικό στέλεχος μόλυνε νεότερες ηλικίες. Τα εμβόλια δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε μεταλλάξεις».

Αναφερόμενος στον Ρώσο τουρίστα που εισήχθη είπε: «Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Είναι μεγάλη η ανησυχία μας. Ανησυχούμε τι στέλεχος είναι αυτό». Σε ότι αφορά τα εμβόλια είπε: «Είναι μεγάλος ο προβληματισμός για τις μεταλλάξεις και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Παράλληλα ο καθηγητής ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης μίλησε στο Open TV για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τις μεταλλάξεις του κορoνοϊού. «Τα στοιχεία δείχνουν ύφεση στη διασπορά. Μπαίνουμε σταδιακά σε μειωμένο ιικό φορτίο στην Αττική» είπε χαρακτηριστικά, ενώ με τη σειρά του αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς: «Πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός ειδικά στους πάνω των 60 ετών, που είναι και οι πιο ευάλωτοι».

Όλες οι ειδήσεις

Αρση lockdown: Τι θα γίνει με μουσική, απαγόρευση κυκλοφορίας, δεξιώσεις και φροντιστήρια

Καιρός 05/06/2021: Με καλοκαιρινό καιρό η σημερινή ημέρα

Σάμος: Γιατί οι Σαμιώτες γύρισαν την πλάτη στους εμβολιασμούς - Πώς συνδέονται ελληνοτουρκικά και σεισμός

Τι αλλάζει από την Δευτέρα για τους τουρίστες - Πώς θα ταξιδέψετε με πλοίο

Εργασιακό νομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή - Όλες οι αλλαγές