«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα, με τον κορωνοϊό, κυριολεκτικά, να είναι ανεξέλεγκτος

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων μέτρων. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από το ‘Αμπου Ντάμπι στην οποία θα μετέχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ και ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να υπάρξει αξιολόγηση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το ενδεχόμενο νέων μέτρων , καθώς εκτός από την Θεσσαλονίκη, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η Λάρισα, η Πέλλα, η Βέροια, το Κιλκίς, η Δράμα, η Καβάλα, οι Σέρρες και η Φλώρινα. Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα και στο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων προκειμένου να σταματήσουν οι διελεύσεις από εργάτες των βαλκανικών χωρών που έχουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο σταδιακής άρσης του lockdown με ορίζοντα τις γιορτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», με δεδομένο ότι δεν έχει καταγραφεί η αναμενόμενη πτώση κρουσμάτων, ο προσανατολισμός είναι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.

Το λιανεμπόριο σχεδιάζεται να ανοίξει μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου και η εστίαση στο τελευταίο στάδιο με πιθανή ημερομηνία στις 19 ή 21 Δεκεμβρίου.

Παρόλα αυτά θα ισχύουν αυστηρά μέτρα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους και στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί επιδότηση από το κράτος.

Με βάση το σχέδιο, θα συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 ή 11 το βράδυ οπότε θα κλείνει και η εστίαση, ενώ δε θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: «Eξαϋλώνονται» τα ποσοστά των Κουτσολιούτσων – Τι προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης

Ποιος ζητά τα ρέστα (όχι ακριβώς και ρέστα 74 εκατ. ευρώ) από Εθνική και Πειραιώς, ο τραπεζίτης που συγγενεύει με εφοπλιστική δυναστεία και τα 90 καμένα εκατ. του γοητευτικού Νίκου

Γιάννης Βασιλάκος: Βάζει από σήμερα την Κωτσόβολος στη «μάχη» της Black Friday