Ο 51χρονος νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Χανίων και κατέληξε σήμερα, Δευτέρα

Κατέληξε ένας άνδρας 51 ετών που νοσούσε με κορωνοϊό σήμερα το πρωί Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Χανίων όπου είχε εισαχθεί μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Επιπλέον, ο 51χρονος ήταν ανεμβολίαστος.

Η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών πιέζουν ασφυκτικά πλέον το σύστημα υγείας με την ΜΕΘ Covid του νοσηλευτικού ιδρύματος να λειτουργεί χθες με πληρότητα 100%.

Σήμερα 30 ασθενείς, νοσηλεύονται στις κλινικές covid του νοσοκομείου Χανίων. Το 90% είναι ανεμβολίαστοι. Στο παιδιατρικό τμήμα covid ένα βρέφος 3 μηνών, και δυο παιδιά 13 και 15 ετών λαμβάνουν ειδική αγωγή.

Αν οι ρυθμοί στο νοσοκομείο Χανίων παραμείνουν ανοδικοί , οι κλίνες ανάνηψης στα Χειρουργεία θα χρησιμοποιηθούν για non covid ασθενείς ώστε να διατεθούν επιπλέον κλίνες σε νοσούντες από κορωνοϊό . Εναλλακτικά θα υπάρξει συνεργασία με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

Άρχισε η διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων από το νοσοκομείο Χανίων

Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο Χανίων είναι από χθες ένα από τα 25 ολόκληρης της χώρας το οποίο χορηγεί μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας απηύθυνε κάλεσμα στους γιατρούς να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων στην ειδική πλατφόρμα για τους ασθενείς τους που πληρούν τα κριτήρια.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.