Ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει κανονικά, παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δύο εκπαιδευτικοί, καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, περιήλθε σε γνώση της το γεγονός ότι δύο εκπαιδευτικοί -οι οποίοι υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας- βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού. Και μάλιστα το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει για αυτό ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους στην Ομοσπονδία.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά «με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, ενώ δέχεται γονείς και μαθητές».

«Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους. Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς» έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων;», ρωτά η ΟΙΕΛΕ.