“Κλειδώνει” από αύριο και για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο μετά τα νέα περιστατικά ενδοσοκομειακής λοίμωξης από τον κορωνοιό, στην Καρδιολογικη Κλινική αυτή τη φορά.

Η νέα διείσδυση του ιού σε κλινική του νοσοκομείου, σήμανε συναγερμό στη διοίκηση η οποία έλαβε τη δραστική απόφαση για οριζόντια αναστολή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, αλλα και αναβολής των προγραμματισμένων χειρουργείαων με εξαίρεση τα ογκολογικά, τα αιματολογικά και τα επείγοντα χειρουργεία.

Η απόφαση θα ισχύσει από την προσεχή Τρίτη 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 12 Μαρτίου.

Όσον αφορά στα έκτακτα περιστατικά αυτά θα εξυπηρετούνται με τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ.

Η Καρδιολογική Κλινική

Η νέα υπόθεση ενδονοσοκομειακης διασποράς, υποχρέωσε τη διοίκηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα καθώς, μόνον η αναστολή εισαγωγών ασθενών στην Καρδιολογική δεν κρίθηκε επαρκές μέτρο, μέτρο το οποίο είχε- να υπενθυμίσουμε- εφαρμοστεί την προηγούμενη εβδομάδα στην Αιματολογική Κλινική. “Το νοσοκομείο θωρακίζεται στο σύνολό του, αφού δεν θα δέχεται ασθενείς πλην των έκτακτων περιστατικών” ανέφερε στο ekriti.gr o διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης.

Η Καρδιολογική είναι η τέταρτη κλινική του Βενιζέλειου, μετά την Αιματολογική, την Ογκολογική και την Ορθοπεδική στην οποία ο ιός κατάφερε να διεισδύσει πυροδοτώντας την ανησυχία σε ασθενείς, συνοδούς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Η νέα περίπτωση ενδονοσοκομειακής διασποράς αφορά σε τρεις περιπτώσεις- δύο ασθενείς και μια νοσηλεύτρια που βρέθηκαν θετικοί στον ιό με τη νοσηλεύτρια να νοσηλεύεται στην κλινική κόβιντ του ΠΑΓΝΗ, ενώ δε αποκλείεται, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, να υπάρχει ακόμη ένα θετικό κρούσμα.

Ερωτηθείς για τα αίτια των νέων περιστατικών λοίμωξης σε ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου, ο** υπεύθυνος διαχείρισης περιστατικών covid του Βενιζελείου Γρηγόρης Πασπάτης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη,** είπε ότι “ εξαιτίας της μεγάλης ιοφορίας στον γενικό πληθυσμό, ανοικτές δομές όπως αυτές του νοσοκομείου, δεν μπορεί να μείνουν απρόσβλητες.

Επίσης, δεν έκρυψε το γεγονός ότι υπάρχουν σκέψεις για προσθήκη νέων κλινών στις ήδη τρεις υπάρχουσες κλινικές κόβιντ για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο σε νέες εισαγωγές ασθενών. Όπως είπε, θα προηγηθεί μια δύσκολη περίοδος με πίεση στα νοσοκομεία έως τον Απρίλιο οπότε θα υπάρχει μια φυσική μείωση των κρουσμάτων κορωνοιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!

Ηράκλειο: Απίστευτος ο νεαρός - Συνελήφθη για 2η φορά μέσα σε λίγες ώρες

ΟΦΗ: Νέος προπονητής ο Νίκος Νιόπλιας