Στα 177 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής.

«Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δειγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα», πρόσθεσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας «να μείνουν σπίτι τους, ειδικά όσοι έχουν νοσήματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Η λήψη δειγμάτων ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Τρίτης όταν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν περισσότεροι από 120 πολίτες.

Ανάμεσά τους ήταν εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Η περιοχή έχει μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε χθες τη «στεγανοποίηση» της δομής, δηλαδή την απαγόρευση εισόδου και εξόδου, η οποία όμως είχε τεθεί σε ισχύ από τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα μέτρα στο σύνολο του Δήμου περιλαμβάνουν: απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, απαγόρευση μετακίνησης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση, αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και κάθε μορφής υπαίθριου εμπορίου, και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με επιπλέον έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Το ξεκίνημα της καινούριας μέρας βρήκε τους κατοίκους της περιοχής κλεισμένους στα σπίτια τους, ενώ αστυνομικοί έχουν κλείσει τις εισόδους και τις εξόδους από και προς την Ερμιονίδα.

Στην προσφυγική δομή του Κρανιδιού έχουν ξεκινήσει να στήνονται σκηνές από άνδρες του στρατού προκειμένου εκεί να διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

Οι 150 πρόσφυγες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό παραμένουν ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.