Ένα μωράκι ενός μηνός, ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής του** νέου κορωνοϊού **στην Ταϊλάνδη, ανάρρωσε με επιτυχία από τη νόσο Covid-19 χάρη σε μια ομάδα γιατρών και την χρήση ενός κοκτέιλ αντιιικών φαρμάκων, έγινε σήμερα γνωστό από έναν γιατρό.

Έπειτα από διαβουλεύσεις με γιατρούς φαρμακευτικών εταιρειών και άλλους ειδικούς, η ομάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τέσσερα αντιικά φάρμακα για να θεραπεύσει το βρέφος.

«Η στρατηγική που ακολουθήσαμε για να φροντίσουμε αυτό το παιδί ήταν να του παράσχουμε φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες» είπε στο Reuters ο Βίζαλ Μοολασάρτ, ο παιδίατρος που φρόντισε το μωρό στο ινστιτούτο Λοιμωδών Ασθενειών Bamrasnaradura στην Μπανγκόκ.

«Το υποβάλλαμε σε ιατρικό έλεγχο καθημερινά και τρεις με πέντε ημέρες μετά, η ακτινογραφία του έδειξε ενδείξεις σταδιακής ανάρρωσης»

πρόσθεσε.

Παρά την πρόκληση του να φροντίζει κανείς βρέφη κάτω του 1 έτους λόγω των περιορισμών σε ορισμένα φάρμακα, ο Βίζαλ επισήμανε ότι τα συμπτώματα στα μικρά παιδιά τείνουν να είναι ηπιότερα σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Σημειώνεται πως η Ταϊλάνδη καταμετρά 2.826 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 49** θανάτους.**

Ειδήσεις σήμερα:
****Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κορωνοϊού σε 200 υγιή άτομα στη Γερμανία

Ακόμα 281 θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία

Σε «ανοικτό χώρο» οι πληρωμές των συντάξεων από τα ΕΛΤΑ, λόγω κορωνοϊού