Είναι το πρόσωπο της στρατηγικής που ακολούθησε η Σουηδία στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού: ο επιδημιολόγος Άντερς Τεγκνέλ ήταν μέχρι πρότινος, μέχρι την αρχή της κρίσης, ένας άγνωστος σε όλους δημόσιος υπάλληλος στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο άνθρωπος που έπεισε την κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει γίνει πασίγνωστος: τόσο, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τατουάζ με το πρόσωπό του 64χρονου «Κυρίου Κορόνα».

Ο Γκούσταφ Λόιντ Άγερμπλαντ, 32 ετών, ήταν ο πρώτος που το τόλμησε. Αφού πέρασε αρκετές ώρες… οδύνης σε ένα στούντιο τατουάζ στη συνοικία Σέντερμαλμ, στην καρδιά της Στοχκόλμης, επιδεικνύει τώρα με υπερηφάνεια το πρόσωπο του Τεγκνέλ στο αριστερό μπράτσο του.

«Μου αρέσει να έχω τατουάζ που σημαίνουν κάτι για μένα και αυτή η Covid-19 θα είναι μέρος της ζωής μου για πάντα», εξήγησε. «Ήθελα να έχω στο χέρι μου το σουηδικό πρόσωπο της κρίσης», είπε.

Ο Γκούσταφ είπε ότι εμπνεύστηκε από ένα μήνυμα που είχε αναρτήσει στο Instagram ο καλλιτέχνης τατουάζ Ζασάι Τάστας, όπου έδειχνε το πορτρέτο του επιδημιολόγου.

«Σχεδίαζα ανθρώπους των οποίων το προφίλ μου άρεσε και (ο Άντερς Τεγκνέλ) ήταν μεταξύ αυτών, το έκανα αυθόρμητα», είπε ο Ζασάι στο Γαλλικό Πρακτορείο, αφού ολοκλήρωσε τις τελευταίες λεπτομέρειες του πορτρέτου.

Ο Γκούσταφ και ο Ζασάι είπαν ότι αιφνιδιάστηκαν από το ενδιαφέρον που έδειξε όχι μόνο ο τοπικός αλλά και ο διεθνής Τύπος – κάποιοι πήγαν σήμερα να τραβήξουν σε βίντεο τις τελευταίες «πινελιές» του πορτρέτου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια σε παγκόσμια κλίμακα

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: «Ο κόσμος έπρεπε να μας ακούσει από τα τέλη Ιανουαρίου»

Κορωνοϊός - Η FAZ αποθεώνει Τσιόδρα και κυβέρνηση: «Ένας γιατρός για όλους τους Έλληνες»