Τεράστια ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον του ξενοδοχειακού κλάδου εκφράζουν οι ξενοδόχοι οι οποίοι βλέπουν τη φετινή χρονιά να χάνεται εξαιτίας της πανδήμιας του κορωνοϊού. Οι ξενοδόχοι εξετάζουν αυτή τη στιγμή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορέσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν αφού οι αφίξεις ξένων τουριστών αναμένονται να είναι ελάχιστες, ενώ και τα στοιχεία για εσωτερικό τουρισμό δεν είναι θετικά. «Αυτή τη στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες δεν πετάνε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κρατήσεις και οι tour operators έχουν καταχρηστικές αξιώσεις, ενώ κινδυνεύουν με πτώχευση άρα το μόνο που είναι βέβαιο είναι πως η σεζόν αυτή δεν θα μοιάζει σε καμία στην ιστορία του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου τουρτισμού», επισημαίνει στο protothema.gr ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και αποκαλύπτει: «Αυτή τη στιγμή στατιστικά το 50% των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξουν. Πρέπει να δούμε τα μέτρα προστασίας ούτω ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στο να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και όχι να κλείσουν. Επίσης δεν θα πρέπει να ξενοδοχεία να μετατραπούν σε κλινικές. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και η πολιτεία θα πρέπει να δώσει αυτά που πρέπει. Αυτή τη στιγμή εμείς μέχρι τις 11 Μαίου θα καταθεσουμε τις προτάσεις μας για τα υγειονομικά κριτήρια που θα πρέπει να έχουμε. Επίσης μας λένε για χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά αυτά τα εργαλεία αφορούσαν την προ covid-19 εποχή. Πλέον δεν μπορούν αυτά τα εργαλεία να καλύψουν τις ανάγκες τις σημερινές με τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο πολλά θα εξαρτηθούν από το πότε οι αεροπορικές εταιρείες θα ξεκινήσουν πτήσεις, αλλά και πότε θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα. Επίσης τονίζει ότι οι διακρατικές συμφωνίες που θα υπάρξουν θέλουν χρόνο επομένως η χρονιά θεωρείται χαμένη. «Θα πρέπει να δούμε το σήμερα αλλά και το αύριο. Θα πρέπει να δούμε και τη σεζόν του 2021. Αυτή τη στιγμή χρειζόμαστε μέτρα από την κυβερνήση και για τους εργοδότες και για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο». Όπως είπε στο protothema.gr αυτή τη στιγμή η μείωση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ξεπερνά το 70% ενώ και από τους Έλληνες δεν υπάρχουν ακόμη κρατήσεις γιατί όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την πανδημία αλλά και τι θα γίνει και το χειμώνα. «Είναι αρκετός κόσμος που φοβάται και δεν θα χαλάσει τα χρήματά του σε διακοπές θέλει να βγάλει τον χειμώνα. Και αυτό θα πρέπει να το δεί η Πολιτεία» επισημαίνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτική καθιστούν τη χρήση μάσκας οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες

Μαγιορκίνης: Εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού τα υπαίθρια πάρτι

Η χορήγηση πλάσματος από ιαθέντες είναι «η σημαντικότερη μέχρι σήμερα θεραπεία του κορωνοϊού»