Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, για το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, το οποίο την Καθαρά Δευτέρα είχε δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου και αποβίβασε τους 2.000 επιβάτες του στην πόλη, ωστόσο σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, βρίσκεται σε διαδικασία καραντίνας καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρχε επιβάτης που είχε εντοπιστεί με κορωνοΐο και για αυτόν τον λόγο έμεινε εκτός του πλοίου παραμένοντας στην Αυστρία, από τις 28 Φεβρουαρίου.

Το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, επικοινώνησαν με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου ο οποίος επιβεβαίωσε πως το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, ωστόσο πριν τον κατάπλου του δεν υπήρχε οποιαδήποτε αναφορά για κρούσμα ή υποψία κρούσματος ανάμεσα στους επιβάτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλοίο είχε πάρει υγειονομικό πιστοποιητικό το οποίο προσυπογράφεται από το υπουργείο Υγείας, ώστε να επιτραπεί ο κατάπλους στο λιμάνι. Σημείωσε πως δεν πρέπει να αγνοούμε τον χρόνο εκδήλωσης του ιού, όμως αυτό έχει να κάνει με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Η θέση της εταιρείας

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης, ενώ οι ελληνικές Αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει κατά τις 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα.

Δηλώσεις Πλακιωτάκη

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό. «Σε επαφή που είχαμε με την διοίκηση της εταιρείας, διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε με πολλή μεγάλη σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή κάθε τέτοιο περιστατικό», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.