Απίστευτες εικόνες σχηματίζονται και σήμερα από νωρίς το πρωί έξω από υποκαταστήματα τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας με πολίτες και κυρίως ηλικιωμένους να συνωστίζονται, προκειμένου να λάβουν συντάξεις ή να τακτοποιήσουν οφειλές.

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ασφαλείας, καθώς ο ένας είναι δίπλα στον άλλον, αγνοώντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά:

Λίγο μετά τις 8, στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι και έκαναν συστάσεις στους πολίτες για να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και έλεγξαν τις βεβαιώσεις κινήσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Ωστόσο, και χθες και σήμερα συνταξιούχοι βρέθηκαν στα υποκαταστήματα για να λάβουν τις συντάξεις του Απριλίου αλλά και νεότεροι που θέλησαν να εξυπηρετήσουν τους γονείς τους.