Τη διερεύνηση της έκρηξης και της πυρκαγιάς που προκλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ζητά ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης σε 11 οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι ευθύνες αλλά και τα αίτια για το δυστύχημα εξακολουθούν να αναζητούνται.

Σπίρτζης: Τι απαντά για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ «Έχω πλέον τη δικογραφία στα χέρια μου από χθες. Από την πρώτη στιγμή, είπα πως πρέπει να ερευνήσουμε σε ποια συχνότητα σε μετωπικές συγκρούσεις τρένων, έχει προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά. Διαπιστώσαμε και εμείς ό,τι και εσείς. Δεν έχει συμβεί ποτέ σε κανένα άλλο ατύχημα ή δυστύχημα να έχει πυρκαγιά» λέει αρχικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Live News.

«Έχουμε μία πρωτοφανή πυρκαγιά μήκους 80 μέτρων όπου πριν από αυτό είχε δημιουργηθεί έκρηξη. Το επιβατικό τρένο δεν μετέφερε τίποτα, όπως διαπιστώθηκε και μένει να δούμε για το εμπορικό τρένο. Εστιάσαμε στις ευθύνες των σταθμαρχών και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το πώς και το που φόρτωσε το εμπορικό τρένο και με τι; Ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των προϊόντων που φορτώθηκαν;» σημειώνει.

«Τα περισσότερα θύματα έχουν εξαϋλωθεί, οι άνθρωποι δεν έχουν σώματα να βάλουν σε φέρετρο»

«Βεβαίως υπάρχει, η πράξη των σταθμαρχών αλλά πρέπει να δούμε και γιατί συνέβη η έκρηξη. Ζητάμε να διερευνηθεί. Οι δυο εφέτες ανακριτές μπορούν να ορίσουν πραγματογνώμονες για το γιατί έγινε η έκρηξη και τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Τα περισσότερα θύματα έχουν εξαϋλωθεί, οι άνθρωποι δεν έχουν σώματα να βάλουν σε φέρετρο. Το θέμα αυτό θέλει επιστημονική διερεύνηση» τονίζει ο Αλέξης Κούγιας.

Τέμπη: «Το μανιτάρι φωτιάς μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη οφείλεται σε ηλεκτρικό τόξο» Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png