Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/12 που βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι, μία καταγγελία ιδιοκτητών διπλανού, σε κατειλημμένο, κτιρίου κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προβληματίζει για τις πρακτικές που ακλουθεί η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης κτιρίου που είναι μεσοτοιχία με άλλο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου, κατήγγειλε πως όταν αστυνομικοί του ζήτησαν να μπουν στο σπίτι του για να περάσουν στο διπλανό κι εκείνος ζήτησε εισαγγελική εντολή, οι άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο σπίτι, έβγαλαν όπλο μπροστά στα παιδιά του και τους συνέλαβαν.

Μάλιστα, η σύζυγός του, ανέφερε: « Κάποια στιγμή, ακούσαμε βήματα στη δική μας ταράτσα, ανέβηκαν τα παιδιά μου και ο άντρας μου να δούνε τι γίνεται. Είδαν λοιπόν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας». Όπως σημείωσε, όταν ρώτησαν τις αστυνομικές δυνάμεις αν έχουν εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους έδεσαν τα χέρια και τους έδειραν. Όταν ανέβηκε και η ίδια να δει τι γίνεται, την απείλησαν και της είπαν: «Φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα», ενώ τονίζει πως είδε άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα.

Την ίδια στιγμή, μία φωτογραφία που δείχνει ένα από τα μέλη της οικογένειας να βρίσκεται δεμένο με χειροπέδες και μαύρη κουκούλα ή σακούλα στο κεφάλι, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί, καθώς παραπέμπει σε άλλες εποχές και ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία:

Η στιγμή της σύλληψης πατέρα και γιου στην ταράτσα του σπιτιού τους: