Μια ανθρώπινη ιστορία που συγκινεί και δίνει μαθήματα ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε στην Κρήτη πριν 25 χρόνια. Πρωταγωνιστές, ένας φούρναρης που έχει γίνει σημείο αναφοράς στο Ηράκλειο και ένα 12χρονο, τότε, αγόρι. Πριν από 25 χρόνια, ο Γιώργος Βιτσαράς έπιασε στο μαγαζί του ένα 12χρονο αγόρι να κλέβει. Αντί να ειδοποιήσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός προσέγγισε το παιδί, του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά μονοπάτια και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

«Κέρδισα το τζόκερ της ζωής»

Ο φούρναρης, όπως εξομολογείται, στον Ant1 «κέρδισε το τζόκερ της ζωής, όταν μετά από 25 χρόνια ήρθε να μου πει ευχαριστώ». «Μετά από 25 χρόνια, ήρθε να με βρει και να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον δρόμο που χάραξε και τα ερεθίσματα που του έδωσα. Είναι 37 χρονών σήμερα, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει 2 παιδάκια».

Ο κ. Βιτσαράς, εμφανώς συγκινημένος, λέει ότι το ευχαριστώ το οφείλει ο ίδιος στον 12χρονο τότε, που αποφάσισε να τον ακούσει και να αλλάξει τρόπο ζωής. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε». «Ήρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», καταλήγει ο κ. Βιτσαράς.

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Aνατρεπτικές εξελίξεις - Κοντά στον δολοφόνο της Καρολάιν η EΛ.ΑΣ

Έγκλημα στην Κατερίνη: Συνελήφθη ο δράστης - Έκαψε και έδεσε το θύμα

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου ξεσπάει στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πολιτικό σκάνδαλο, το Watergate

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ερευνα για τα 3 χρόνια Συμφωνίας των Πρεσπών: Το 52% συμφωνεί ότι ενίσχυσε την ειρήνη στα Βαλκάνια

Επικουρικές συντάξεις: Μετά το εργασιακό έρχεται νέο ασφαλιστικό