Τα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατόπιν απόφασης που πάρθηκε μετά τη σχετική γνωμοδότηση του προϊσταμένου Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης

Μαθητές της Β’ Λυκείου Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης θέλησαν να αποχαιρετίσουν τον συμμαθητή και φίλο τους που έχασε τη ζωή του προ ημερών στο τραγικό δυστύχημα στο οινοποιείο στην Κρήτη και πιθανολογείται ότι εκεί κόλλησαν κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», εκτός από τους μαθητές, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ακόμα δύο καθηγητές του σχολείου. Ακολούθησε αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων στα οποία φοιτούν τα παιδιά.

Η απόφαση πάρθηκε κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του προϊσταμένου Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλη Λουμπούνη. Ο κ. Λαμπούνης γνωμοδότησε σχετικά και έτσι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων τμημάτων της Β’ τάξης του σχολείου παρά το γεγονός ότι εν προκειμένω δεν ακολουθείται το κριτήριο του 50%+1, που απαιτείται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα.

Πηγή: alfavita.gr