Με σύνθημα “Βρες μοναδικά προϊόντα στο bazaar μας”, οι επιτελείς του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου καλούν ντόπιους και επισκέπτες, με ένα κλικ από τον υπολογιστή ή το κινητό τους, να παραγγέλνουν και να προμηθεύονται ντόπια ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου ενώ παράλληλα καλούνται οι ντόπιοι παραγωγοί να προωθήσουν και να προβάλουν τα προϊόντα τους δωρεάν!

Όπως αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανώλη Αργυράκη, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, το “Agrolasithi.gr” όπως ονομάζεται η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα, δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα μας για την υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα με την παράλληλη ενεργοποίηση ενός eshop για κάθε παραγωγό και μάλιστα χωρίς κόστος!

Πρόκειται, όπως είπε, για μία πρωτοπόρα πρωτοβουλία που “γεννήθηκε” εν μέσω πανδημίας, αρχικά για να βοηθήσει τους ντόπιους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους, όπως πατάτες Λασιθίου, φρούτα, λαχανικά, λάδι, μέλι, κρασί και αρωματικά φυτά και τους καταναλωτές να γευτούν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής και, φυσικά, η πλατφόρμα αυτή ήρθε για να … μείνει, αφού στόχος είναι να γίνει θεσμός!

Η διαδικτυακή παρουσίαση της πλατφόρμας agrolasithi.gr θα γίνει στις 21/1/2021 στις 17:00 το απόγευμα. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, η πλατφόρμα θα προβάλλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου και θα δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

“Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί. Περισσότερο από ποτέ πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και έχουμε τα μέσα να δημιουργήσουμε εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα και να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία”, τόνισε και σημείωσε ότι με ελάχιστη ποσότητα για κάθε ενδιαφερόμενο, θα αποστέλλεται το προϊόν, με μία ενιαία συσκευασία, από τον ίδιο τον παραγωγό ή μέσω μιας μεταφορικής εταιρείας ή με τη χρήση του μεταφορικού ισοδύναμου – για παραγγελίες εκτός Κρήτης - και φυσικά στο εξωτερικό! Κάθε παραγωγός θα έχει πρόσβαση στο δικό του “ψηφιακό χώρο” στο agrolasithi.gr, με τη δυνατότητα ανάρτησης προϊόντων, περιεχομένου όπως άρθρα, συνταγές, φωτογραφίες και video και θα μπορεί να δέχεται εύκολα παραγγελίες αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα ενός εύχρηστου διαδικτυακού καταστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαφανίστηκε ανήλικη στο Ηράκλειο - Τι λέει στο ekriti ο πατέρας της

Σητεία: Ανοιχτά τελικά τα σχολεία τη Δευτέρα - Διαφωνεί ο Δήμαρχος

Επίδομα €534: Ποιοι πάνε ταμείο από την επόμενη εβδομάδα