Ένα ιστιοφόρο με μεγάλη ιστορία, το οποίο κατασκευάστηκε το 1902, το Coral, αξίας πάνω από 1.000.000 ευρώ ήταν το σκάφος του άτυχου Βρετανού που βρέθηκε νεκρός στον κόλπο της Σούδας, την περασμένη Κυριακή.

Το Coral of Cowes κατασκευάστηκε από τους White Brothers ως Bamba III και μετονομάστηκε το 1923, ενώ κέρδισε το King’s Cup το 1926 και το 1928. Αργότερα το 2005, υπεβλήθη σε συντήρηση, στο Κέιπ Τάουν και αργότερα στο Peake Yacht Services στη Γρενάδα υπό τον τότε ιδιοκτήτη του Ρίτσαρντ Όσβαλντ.

Το 98 ποδιών (30 μέτρα) σκάφος, είναι γνωστό στον κόσμο των σκαφών και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στο παρελθόν στο Cowes, στην Καραϊβική και στη Μεσόγειο.

Very sad news. My old schooner Coral has gone down with all hands. 5 years ago I handed her over to a new skipper. That…

Posted by Richard Oswald on Monday, February 1, 2021

Ο Richard Oswald ο πρώην ιδιοκτήτης του σκάφους πριν τον άτυχο Hugh Roberts, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 74χρονου, δήλωσε συντετριμμένος. “Ήταν μία πολύ θλιβερή είδηση. Πριν από πέντε χρόνια παρέδωσα αυτό το υπέροχο σκάφος σε έναν νέο κυβερνήτη. Αυτός ο καπετάνιος, ένας Σκωτσέζος, ένας πραγματικός κύριος, ο Χαγκ Ρόμπερτς, πρώην αξιωματικός του ναυτικού, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και ένα πραγματικός λόρδος. Απόψε θα σηκώσω ένα ποτήρι από το καλύτερο ουίσκι βύνης στη μνήμη του Hugh και του ασύγκριτου σκάφους του”.

Πηγή: FlashNews

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr