Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο.

Για την υπόθεση συνελήφθη μία 27χρονη Ελληνίδα γυναίκα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός άνδρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον 46χρονο παθόντα, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που αντιστοιχούσε στα στοιχεία της 27χρονης.

Προχθές το πρωί ο άνδρας προέβη στην αγορά φρούτων τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Στην συνεχεία έστειλε φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων.

Στην φωτογραφία φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό του παθόντα χρηματικού ποσού με μεγάλη απόκλιση από την χρηματική αξία των προϊόντων που είχε αγοράσει.

Ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης, λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό της γυναίκας, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Από την έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του δράστη και έπειτα από παραγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ναύπλιο η 27χρονη, την ώρα που έκανε ανάληψη των χρημάτων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.