Επίσημη ανακοίνωση για το ιστιοφόρο σκάφος με επιβαίνοντες από την Τουρκία, που το μεσημέρι της Κυριακής οδηγήθηκε στον κόλπο του Κουρεμένου Σητείας, εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Αναλυτικά το Λιμενικό αναφέρει τα εξής:

Στο λιμένα Σητείας οδηγήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ σκάφος ‘‘ΜΑ’’ σημαίας Τουρκίας, με επτά (07) αλλοδαπούς (4 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά) επιβαίνοντες, το οποίο εντοπίστηκε σε δυσχερή θέση από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. ανατολικά ν. Κρήτης.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση Ι/Φ σκάφους στην ανωτέρω περιοχή. Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος και το συνόδευσαν αρχικά στον όρμο «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ» Δήμου Σητείας όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Σητείας .
Από το Λιμεναρχείο Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι πέντε (05) ενήλικες αλλοδαποί, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Διαβάστε σήμερα:

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι εμβολιασμοί υγεινομικών έγιναν μέχρι σήμερα

Κορωνοϊός: Πολύ συχνό το ντελίριο και το κώμα στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Σητεία - κορωνοϊός: Γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο