Το σχέδιο ήταν απλό: Ο δρόμος θα έκλεινε, ο ηλικιωμένος θα σταματούσε και τότε θα γίνονταν η επίθεση. Αυτό και συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ένας άνδρας βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, έπειτα από ξυλοδαρμό.

Για τις ανάγκες της … “δουλειάς” επιστρατεύθηκε ένα παγκάκι, το οποίο και τοποθετήθηκε επιδέξια στη μέση του επαρχιακού δρόμου Μεραμπέλου, έξω από τον οικισμό της Κριτσάς. Ο ηλικιωμένος, σταμάτησε για να μετακινήσει το παγκάκι από τη μέση του δρόμου, προκειμένου να συνεχίσει τη διαδρομή του, όταν δέχθηκε επίθεση με χοντρό, ξύλινο αντικείμενο (πιθανότατα μαγκούρα) προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιματώματα και κατάγματα στο χέρι.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για να δηλώσει ωστόσο στις αρχές πως δεν αναγνώρισε τον δράστη.

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως το γεγονός, αφού η βιαιότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια, που μαρτυρά έντονη οργή από πλευράς δράστη, η οποία και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Μετά την επίθεση πάντως, ο ηλικιωμένος άνδρας αφού δέχθηκε την περιποίηση των τραυμάτων του και υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, βρίσκεται πλέον στο σπίτι του.