Όταν ένας μικρός τόπος καταφέρνει τόσα πολλά μόνο με ένα “θαύμα” μπορεί να εξηγηθεί, ή απλώς η θέληση να ζει κανείς με ποιότητα.

Αυτό έχει καταφέρει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ένας από τους ποιο μικρούς δήμους της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας.

Και όμως η εικόνα που το χειμώνα υπάρχει με τα χιόνια, με την άγρια ομορφιά του τοπίου το καλοκαίρι γεμίζει χρώματα κα αρώματα αλλά και δημιουργεί προυποθέσεις για καινοτομίες συνδυάζοντας το παραδοσιακό με τις νέες τεχνολογίες.

Αυτή την εικόνα μετέφερε μέσω του Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Τουρισμός όπως το 2019

Ο κ.Στεφανάκης αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο Οροπέδιο ενώ για τον τουρισμό ότι φτάνει στα επίπεδα του 2019 με τους ξένους επισκέπτες να κατακλύζουν την περιοχή όχι μόνο για το σπήλαιο του Δία αλλά και για τις φυσικές ομορφιές, ενώ και τα αγροτικά προιόντα διακινούνται πλέον στα ξενοδοχεία της Χερσονήσου και αλλού.

Ίντερνετ παντού

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Δήμαρχο υπάρχει ίντερνετ παντού μέσω δωρεάν wifi σε όλους τους οικισμούς του Οροπεδίου και έτσι ξένοι και ντόπιοι μπορούν να το χρησιμοποιούν ακόμη και στα σπίτια τους.Ο δήμος εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση και στη συνέχεια επέκτεινε το δίκτυο με δικά του χρήματα.Ακόμη και στην είσοδο του Οροπεδίου κάποιος μπορεί να μπεί δωρεάν στο διαδίκτυο.

Ηλεκτροκίνηση και φορτιστές

Παράλληλα υπάρχουν έτοιμες μελέτες για έργα εκσυγχρονισμού ύψους 6 εκατ, ευρώ ενώ προβλέπεται και χρηματοδότηση 400.000 ευρώ ώστε να δημιουργηθούν 10 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης ώστε να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση και για τα νέα οχήματα του δήμου που θα κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα. Όσον αφορά το νερό το διυλιστήριο λύνει σοβαρά θέματα που υπήρχαν.

“Βάζουμε τα καλά μας”

Επίσης ο δήμος προσέλαβε προσωπικό που έχει αναλάβει τον ευπρεπισμό όλης της οδικής διαδρομής των 24 χιλιομέτρων περιμετρικά του Οροπεδίου αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής με το σύνθημα “βάζουμε τα καλά μας” ,δράσεις που περιλαμβάνουν ένα διασυνδεδεμένο μονοπάτι τουρισμού,πρωτογενή τομέα και πολιτισμού.Μέσω αυτής της δράσης θα αναδειχτούν οι τοπικές συνταγές διατροφής,θα καταγραφούν και θα διανεμηθούν στα τοπικά καταστήματα.

Ο κ.Στεφανάκης αναφερόμενος στους εμβολιασμούς στο Οροπέδιο Λασιθίου είπε ότι προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς ενώ την Τετάρτη διενεργήθηκαν 80 rapid test που βγήκαν όλα αρνητικά.

Εάν μιλούμε λοιπόν για “θαύματα” σίγουρα ο Δίας έκανε το δικό του σε ένα ευλογημένο τόπο.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

Κρήτη: “Βροχή” τα λουκέτα σε επιχειρήσεις