Κρήτη: «Βεντέτα» πίσω από τους πυροβολισμούς; Αναζητείται ο βασικός ύποπτος

Μια περίπλοκη υπόθεση έχουν να διαλευκάνουν οι αστυνομικοί για τους πυροβολισμούς στο Τσιφούτ Καστέλιμ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Ηρακλείου έχει βασικό εμπλεκόμενο ο οποίος έχει μάλιστα προϊστορία με τον 23χρονο που δέχτηκε την επίθεση.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι στη δικογραφία που θα διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη ως ύποπτος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση φέρεται 43χρονος συγχωριανός και συγγενής του 23χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 02.05.2024 11:15Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Αντίθετος ο εισαγγελέας με την απόφαση

Μάλιστα είναι το πρόσωπο στο οποίο στράφηκαν οι υποψίες από την πρώτη στιγμή  λόγω των τεταμένων σχέσεων των δύο πλευρών και του σοβαρού ένοπλου επεισοδίου που είχε σημειωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων, στα Πραιτώρια.

Ο 43χρονος κατάφερε να διαφύγει αλώβητος μέσα από τα πυρά, δεν κατονόμασε τους δράστες, ούτε όμως και εμφανίστηκε προ μηνών στη δίκη.

Κάποιοι, τότε,  θεώρησαν ότι είχαν μπει τρίτοι στη μέση για να επέλθει μια κάποια μορφή σασμού. Άλλοι πάλι είχαν εκλάβει ως ανησυχητικό  σημάδι την «σιωπή» του 43χρονου και την ηχηρή απουσία του από τη δικαστική αίθουσα.

Αναζητείται ο 43χρονος 

Την Τετάρτη αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν σε έρευνα στην οικία του 43χρονου υπόπτου, ωστόσο δεν τον βρήκαν και το  σπίτι ήταν ερμητικά κλειστό.

Στη δικογραφία υπάρχει και δεύτερο  εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο όμως αναφέρεται  ως «άγνωστο», αν και υπάρχουν υποψίες για την ταυτότητα του.

Κατηγορούμενος για ψευδή κατάθεση ο τραυματίας 

Την ίδια ώρα, ο 23χρονος φαίνεται πως στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία καθώς η σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη χωρίς να πλήξει κάποιο ζωτικό όργανο. Παρέμεινε στο νοσοκομείο περισσότερο υπό τον φόβο κάποιας μόλυνσης, διαφορετικά θα είχε πάρει ήδη εξιτήριο.

Οι ίδιες πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν ότι ο 23χρονος βρίσκεται πιθανότατα αντιμέτωπος με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης καθώς του αποδίδεται ότι επιχείρησε να παραποιήσει τα πραγματικά περιστατικά σε σχέση με τα αυτοκίνητα.

Από την αυτοψία στον τόπο αλλά και στο αυτοκίνητο προκύπτει χρήση δύο τουλάχιστον όπλων, καλάσνικοφ και 9άρι. Έχει βληθεί κυρίως η πλευρά του οδηγού. Εκτιμάται ότι όλα έγιναν πάνω στην κίνηση του οχήματος και ο 23χρονος κατάφερε να διαφύγει. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα 13χρονο παιδί, το οποίο δεν τραυματίστηκε.

Τι κατέθεσε ο 23χρονος

Σύμφωνα με το cretapost, ο 23χρονος δεν κατονόμασε τους δράστες λέγοντας πως δεν πρόλαβε ούτε καν να τους δει.

Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή του ο νεαρός άνδρας, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ο 23χρονος ήταν με το αυτοκίνητό του και σταμάτησε δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια.

Μόλις τα πέταξε άκουσε πυροβολισμούς και επιχείρησε να τρέξει προς το αυτοκίνητό του για να καλυφτεί. Όπως τόνισε δεν είδε ποιος τον πυροβολούσε ενώ ένιωσε ένα κάψιμο στην αριστερή του ωμοπλάτη και κατάλαβε πως είχε δεχθεί μία από τις σφαίρες.

Οι δράστες, όπως ανέφερε, είχαν ήδη φύγει και εκείνος με το αυτοκίνητό του και με ένα συγγενικό του πρόσωπο πήγαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ανάσταση με ομπρέλες και μπουφάν: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για το κύμα κακοκαιρίας – Πού θα βρέξει την Κυριακή του Πάσχα

7264b712-8704-4c78-9fa9-fff7403d9f3d.jpg

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Αντίθετος ο εισαγγελέας με την απόφαση

64331b49-6192-4fc8-9b7d-d87c31ef7af3.jpg

Πώς έγινε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Πειραιώς: «Δεν τους είδα» φέρεται να είπε ο οδηγός

fd9f8a70-ecbe-4950-8311-8eefec49ea07.png

Δημήτρης Κόκοτας: Αρχίζει να συνέρχεται ο τραγουδιστής – Τι αποκάλυψε η σύζυγός του

014cc70a-7cc8-4662-8d46-7c3670089693.jpg