Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό πως δεν ορρωδεί προ ουδενός, όταν θέλει να εκφράσει σκέψεις και απόψεις. Αυτό έκανε και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Γιώργο Γεραπετρίτη στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, που ολοκληρώθηκε χθες.

Ο Γεραπετρίτης παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης, με τον Βενιζέλο να παίρνει τον λόγο και να καταθέτει μία διαφορετική οπτική. «Κάνατε μια πολύ ωραία και φιλόδοξη παρουσίαση των επόμενων στόχων της μεταρρύθμισης του κράτους.

Θα σας κάνω μια ερώτηση για να την απαντήσετε στη δευτερολογία σας», είπε ο Βενιζέλος, θέτοντας το ερώτημα αν όλα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας πρέπει να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο σχέδιο έκτακτης κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού, «αντίστοιχο με αυτό της ολυμπιακής προετοιμασίας της χώρας για το 2004».

Όπως παρατηρεί η Καθημερινή ο Βενιζέλος αναφερόταν στη σύσταση –τότε επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη– διυπουργικής επιτροπής «ολυμπιακής προετοιμασίας» που είχε υπό την επίβλεψή του ο ίδιος ο Βενιζέλος. Για όποιον πάντως ξέρει τον πρώην υπουργό και τον φλεγματικό τρόπο που επιλέγει να μιλάει, η φράση «φιλόδοξη παρουσίαση» ήταν χαρακτηριστική. Ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας, αρκέστηκε στο λακωνικό, αν και Δωδεκανήσιος, πως το ζήτημα της διυπουργικής θα εξεταστεί.