Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε λύκειο των Χανίων. Στο νοσοκομείο μία 17χρονη

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε λύκειο των Χανίων. Στο νοσοκομείο μία 17χρονη
Βασικά σημεία άρθρου by Parakritika AI

Κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε σε λύκειο των Χανίων, με 17χρονη μαθήτρια να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων σε καλή κατάσταση.

Η μαθήτρια είχε επιστρέψει πρόσφατα από σχολική εκδρομή στο εξωτερικό, όπου, όπως και άλλοι συμμαθητές της, είχε νοσήσει από γρίπη τύπου Α.

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, ενώ το περιστατικό γνωστοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον τύπο της μηνιγγίτιδας, ώστε να αποφασιστούν τα απαραίτητα μέτρα.

Προς το παρόν δεν εξετάζεται αναστολή λειτουργίας του σχολείου, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά.

“Το κορίτσι είναι στο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση. Αναμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα που θα αποκαλύψουν τον τύπο της μηνιγγίτιδας και θα μας καθοδηγήσουν στη συνέχεια. Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά”, αναφέρει σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.